کلاسبندی خودروها بر اساس معیارها و پارامترهای مختلفی صورت میگیرد که بر اساس کاربردهای متفاوت از خودروها تعریف شدهاند. اما این کلاسبندیها هیچگاه دقیق نبوده و قیاسها گاه نسبی و گاه در تناقض میباشد. خودروها بر اساس استانداردها و تعاریف مختلفی طبقهبندی میشوند که از سوی موسسات، آژانسها و نهادهای مختلف دولتی و خصوصی معتبر ارائه معرفی میشوند.
کمپانی دیپال اتومبیل یا شنلان تکنولوژی که در سال ۲۰۱۸ تأسیس و در سال ۲۰۲۳ به مرحله تولید رسید، شاخهای از شرکت چینی چانگان است که روی خودروهای با انرژیهای نو تمرکز دارد. این دومین زیربرند الکتریکی چانگان بعد از آواتر به شمار میرود. آواتر برندی پریمیوم و ردهبالا محسوب میشود؛ اما شنلان یا دیپال، اقتصادی و ارزانقیمت محسوب میشوند. تاکنون دو محصول از این شرکت بیرونآمده که یکی کراساوور کامپکت دیپال شنلان S7 و دیگری سدان کامپکت/میان سایز SL03 است. شنلان SL03 یک سدان لیفت بک برقی یا هیبریدی است که دقیقاً تسلا مدل ۳ را هدف قرار داده است و با سه نوع پیشرانه عرضه میشود. اولین مدل، یک نسخه تمام الکتریکی، دومین مدل هیبریدی سری و سومین مدل هم یک نسخه هیدروژنی بسیار گران قیمت است
شرکت چری چین که در کشورمان حضور پررنگی دارد با چند برند سطح بالای خود راهی بازارهای اروپایی میشود.
پس از ممنوعیت واردات خودرو به کشورمان، بازار شاسیبلندها بهطور کامل در اختیار مدلهای چینی افتاد و شرکتهای مختلفی اقدام به مونتاژ و عرضه شاسیبلندهایی از برندهای متنوع چینی کردند. در این بازار، لاماری ایما که توسط شرکت آرین پارس موتور مونتاژ میشود، به لطف طراحی جذاب و پیشرانه قدرتمند موردتوجه خریداران قرار گرفت. از سوی دیگر، مدیران خودرو هم که سالها به مونتاژ محصولات چری مشغول بود، یکی از جذابترین و جدیدترین شاسیبلندهای این شرکت را با نام فونیکس FX روی خط تولید برد. این دو ماشین از لحاظ سگمنت، قیمت و قدرت پیشرانه در یک سطح هستند و رقیب مستقیم یکدیگر محسوب میشوند. ازاینرو، قصد داریم در ادامه این دو شاسیبلند چینی را باهم مقایسه کنیم.
چراغ خودرو و سیستم روشنایی ماشین یکی از مهمترین اجزای آن محسوب میشود. این سیستم روشنایی شامل انواع چراغ خودرو و روشنایی هایی است که در نقاط مختلف خودرو به کار برده شده اند و هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. در این مطلب از آیس پارتس، شما را با انواع چراغ خودرو و کاربرد هر کدام آشنا میکنیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
سبک سازی خودرو اگر به درستی انجام شود میتواند شتاب عالی را برای خودرو به همراه داشته باشد. در این مقاله از آیس پارتس تمامی روش های اصولی برای سبک سازی خودرو را برای شما عزیزان بازگو خواهیم کرد. چرا باید خودرو را سبک سازی کنیم؟
در این مقاله از سری مقالات آیس پارتس قصد داریم روش درست آب بندی کردن خودرو صفر را برای شما مخاطبین عزیز شرح دهیم. اگر به تازگی خودرو صفر خریده باشید مطمئنا عنوان آب بندی خودرو به گوشتان رسیده است. آببندی کردن خودرو یکی از ابتداییترین اقدامات بعد از خرید خودروی صفر است و درواقع به مدت زمان آماده شدن موتور و قطعات خودروهای صفر کیلومتر جهت استفاده طولانی مدت، آب بندی خودرو گفته میشود. آب بندی خودروها بر اساس تجربیات مختلفی که افراد در طول زمان کسب کردهاند، شکل گرفته که متناسب با نوع و مدل خودروها متفاوت است. باید گفت که آب بندی خودرو برای سلامت موتور و صرفهجویی در هزینهها ضروری است و در این فرایند قطعات مختلف خودرو بهآرامی با هم هماهنگتر میشوند. بهعبارتی آببندی موتورهای صفر به این منظور است که تا مدتی قطعات خودرو با فشار کم کار کنند که به کارکردی بهینه منجر میشود.
موتور خودروهای مدرن امروزی از قطعات مهمی تشکیل شده است که همگی با هم در تعامل هستند و این تعامل بین آنها برای عملکرد درست، کارایی و ایمنی ضروری است. یکی از این قطعات بسیار مهم که بهتنهایی کاربرد خاصی ندارد اما در ارتباط با سایر قطعات شرایط مناسب برای احتراق را تنظیم میکند، سنسور میل سوپاپ یا میل بادامک است. در این مطلب از آیس پارتس میخواهیم درباره این سنسور و اهمیت آن در خودرو، علائم خرابی سنسور میل سوپاپ و نیز علل خرابی آن صحبت کنیم. برای اینکه بدانیم سنسور میل سوپاپ دقیقا چه کاری انجام میدهد ابتدا باید بدانیم خود میل سوپاپ چه وظیفهای در خودرو دارد.
بسیاری از ما ادعا میکنیم که اتومبیلها را به خوبی میشناسیم و میتوانیم حقایق جالب و سرگرم کنندهای را درباره آنها جمع آوری کنیم، اما آیا شما واقعیتهای مبهم و فوق العاده خاصی را درباره اتومبیلها میدانید؟ بدون شک شما مشغول واکاوی در ذهنتان هستید و سعی میکنید به برخی از آنها فکر کنید، اما نیازی نیست، ما ۱۰ حقیقت جالب درباره این اختراع کار راه انداز انسانها را برای شما گردآوری کرده ایم. از محبوبترین رنگ خودرو در بین مردم گرفته تا چیزهای عجیب و غریب و شگفت انگیز، که مطمئنا لبخند را به لب شما میآورد. در ادامه این ۱۰ واقعیت را میخوانید:
چند سالی است که به دلیل تحریمهای جهانی و قانون ممنوعیت واردات خودرو، پای خودروهای چینی به کشور باز شدهاست. در گذشته که محصولات برندهایی مثل بنز، پورشه، بیامدبلیو، هیوندای، نیسان، هوندا و… در بازار حضور داشتند، اصلاً صحبتی از ماشینهای چینی نبود؛ البته این موضوع که آن زمان خودروسازی در چین به این میزان پیشرفت نکرده بود هم دلیل مهمی است. تا چند سال پیش تنها اسم خودروهایی مثل جک، تیگو و چری را به عنوان ماشین چینی میشناختیم؛ اما از سال ۱۴۰۰ به بعد، برندهای جدیدی پا به عرصه رقابت در بازار ایران گذاشتهاند.